Translate

16 Aralık 2013 Pazartesi

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

                Kış mevsimine en çok yakıştırdığım baharat tarçındır.Hem çubuk hem de toz halini pek severim.Hele fırından çıkan mutfağa ve tüm eve yayılan tarçın kokusu hiç gitsin istemem.O kadar ki çok seviyorum.Şimdi bir kurabiye tarifi vereceğimki tarçın kokusunu sevmeyenler bile nasıl yiyecek tahmin bile edemezsiniz.Çünkü küçük oğlumdan biliyorum :)

MALZEMELER:
1çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket oda ısısında margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı dolusu toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeler bir kapta yoğrularak kurabiye hamuru elde edilir.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir.
160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz bir kase içindeki pudra şekeri ve tarçına karıştırılarak servis tabağına alınır
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ben de tarçını bir de zencefili kış aylarına çok yakıştırırım.Kurabiyeler çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım benim. Kurabiye nefis olmuş gerçekten. Kokusu buralara kadar geldi...Bir tane aldım kimseler görmeden...:))
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. tşk. ediyorum canım bir tane değil bir tepsi alabilirsin canım :)

    YanıtlaSil