Translate

20 Aralık 2013 Cuma

ALMAN KEK

                       
                 Adına niye böyle demişler bilmem ama ,gerçekten bu tarif Almanyadan dünyaya yayılmışsa işi biliyorlar demektir bence :) Çünkü tadı inanılmaz lezzetli oluyor.Bi ara fırsat olursa netten tarihçesinede bakmak isterim.Şimdide yazmak isterdim ama nette fazla kalamıyorum günler çok kısa nerden gelip nerden geçiyor anlamıyorum.Zaten fazla çalışkan bir blogger olduğum söylenemez .Arkadaşların sayfasına fırsat bulamadığım için uğrayamıyorum onlarda bana gelmezler ama canları sağolsun...Konuyu fazla dağıtmadan bu nefis lezzetin tarifine geçmek istiyorum...

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
MUHALLEBİ İÇİN:
3 bardak süt
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yumurta,şeker ve yağı çırpalım.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış kalıba döküp 170 derecede pişirelim.
Pişen keki soğuttuktan sonra ortadan ikiye keselim (ip yada bıçak kullanabilirsiniz).
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırarak ocak üzerinde kıvama gelene kadar pişirelim.
Sıcak muhallebiyi kekin ortasına döküp üzerini kekle kaplayalım
En üstede pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun....  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder