Translate
16 Aralık 2013 Pazartesi
ELMALI FISTIKLI KREP TATLISI
Eminim bir çoğunuz duymuşsunuzdur ama hiç denememişsiniz.Krep genellikle kahvaltılarda içine çikolata,krem peynir yada yumurta veya sade olarak tüketilir.Tatlı olarak pek düşünmemişsinizdir.Eğer pratik ve lezzetli bir çay menüsü arayacaksanız yapmanızı öneririm.Mutfak fazla dağılmadan siz fazla yorulmadan lezzetli ve karın doyurucu bir tatlı ortaya çıkacaktır.Elmalı tartı çok seven ben yapımı zaman alır ve uğraştırır diye ne zaman canım çekse elmalı krep tatlısını yaparım.Beğeneceğinizi umarak tarife geçiyorum...
MALZEMELER
Krep Hamuru İçin :
3 yumurta
2 bardak süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 bardak un
1 çay kaşığı tereyağı( tavanın içine sürmek için)
İç Malzemesi İçin :
3 elma
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr.çekilmiş ceviz içi
50 gr toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Krep için yumurtaları çırpıyoruz.
Süt,un ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
10 dakika dinlendirip ve bu arada elmaları soyup rendeliyoruz.
Tavaya aldığınız elmaların üzerine şeker ve tarçını ekleyip bir kaç dakika pişiriyoruz.
Ocaktan aldığınız elmaların üzerine fıstık ve cevizide ekleyip karıştırıyoruz.
Bir tavada tereyağını eritip bir kepçe krep hamurundan alıp sağa sola çevirerek eşit şekilde yayıp arkalı önlü pişiriyoruz.
Tüm hamur pişene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Her krepin arasına iç harçtan koyup sararak şeritler halinde keserek servis yapabiliriz
Dilerseniz üzerine bal gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder