Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

KUMPİR

          Nasıl severim anlatamam...daha önceleri yemek için az alışveriş merkezlerine gitmedim. Şimdi ise o harcadığım paralara acıyorum. O kadar büyük patates pişmez sanırdım, yapılması imkansız, zor sanırdım. Önceden arkadaşlarla konuştuğumda soba fırınında ancak pişer diyorduk oysa evdeki mutfak tipi ocaklarda bile gayet güzel pişiyormuş.Ben ilk kez yaptım inanılmaz lezzetli oldu yine yapacağım.Bu ilk halini sizlerle paylaşmak istedim.Sizlerde gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Patatesleri folyo yada yağlı kağıda sarmaya gerek yoktur.Gayet güzel oldu ve ben kişi sayısına göre patates közledim yani pişirdim sizde malzemeyi ve patatesi kendinize göre ayarlayabilirsiniz..Yinede ben tarif vererek malzeme konusunda fikriniz olsun isterim...





MALZEMELER:
1 kilo büyük patates
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Amerikan salatası
Turşu
Kısır
Salam
Zeytin ezmesi
Pancar turşusu
Sosis
Mısır
Ketçap,mayonez
HAZIRLANIŞI:
Patatesler önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir( 1 saat kadar)
Pişince ortasından bıçakla kesilir
Tereyağı ve kaşar peyniri ile ezilerek harmanlanır
Sonra malzemeler eklenerek arzuya göre ketçap ve mayonezle servis yapılır.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder