Translate

4 Aralık 2013 Çarşamba

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI


MALZEMELER:
3 adet havuç
1 kuru soğan
1 diş sarmısak
4-5 dal maydanoz
4 su bardağı su
1 su bardağı süt kreması
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI:
Havuçları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin(rendenin ince tarafıyla rendelenecek)
Soğan ,sarmısak ve maydanozu ince kıyın
Tüm bu malzemeleri 3 kaşık yağda biraz soteleyin
Unu üzerine serperek ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Üzerine 4 bardak su ekleyin.
Arzu ederseniz blendırda iyice çırpabilirsiniz(ben çırpmadan hazırlamayı tercih ettim)
Bi taşım kaynattıktan sonra  altını kısıp süt kremasını ekleyin
Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 2-4 dakika tutun.
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder