MALZEMELER:
800 gr. kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
3 adet tatlı sivri biber
3 domates
tuz,karabiber
BEĞENDİ İÇİN:
2 adet bostan patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye etleri koyup rengi dönene kadar çevirin ve yağ ekleyip sotelemeye devam edin.
Küçük küçük doğranan soğan,biber ve domatesleri sırasıyla ekleyip suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat orta ateşte pişirin.
Et sote pişene kadar diğer taraftan beğendiyi hazırlayabiliriz
Közmatik yada ocak üzerinde patlıcanları közleyelim.
Közlenen patlıcanların kabuğunu temizleyip çatal yada bıçak yardımıyla ezelim ve içine birkaç damla süt ilave edip karıştıralım(kararmaması için)
Beşemel sosu yapmak için ufak bir tavada tereyağını eritelim
Unu ekleyip hafifçe kavuralım ve azar azar sütü ilave edelim
Sürekli karıştıralım ki topaklanmasın.
Tuz ekleyip patlıcanıda beşemel sosa ekleyelim
Hazırlanan beğendi üzerine kuzu kavurmayı ekleyip sıcak olarak servis yapalım
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder