MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
2 kuru soğan
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber,salça
BEŞEMEL SOS İÇİN:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş kaşar peyniri(arzu ettiğiniz kadar)
HAZIRLANIŞI:
Soğan ve sarmısağı bir tavada kavurun
Yıkanıp ayıklanmış ıspanaklarıda ekleyip kavurmaya devam edin ve sonra fırın kabına alın.
Küçük bir tavada tereyağı ve bir bardak su ile sulandırdığımız salçayı kavuralım.Sos kıvamına getirelim.
Bu sosu ıspanağın üzerine dökün ve karıştırın.
Beşemel sos için tereyağını eritip unu hafifçe kavuruyoruz.
Sütü azar azar ilave edip karıştıralım ve pürüzsüz yapalım
Beşemel sosa tuz ve karabiber ekleyip ıspanağın üzerine dökelim ve fırınlayalım
Fırına verdiğimiz tepsinin beşemel sosu hafifçe pembeleşince kaşar serpip tekrar fırına verelim
180 derecede pişirelim
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder