MALZEMELER:
1 paket mantar
2 domates
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1 havuç
1 kırmızı biber
1 soğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvı yağ,tuz,karabiber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Düdüklü tenerede etleri haşlamaya bırakıp diğer taraftan sebzeleri jülyen yani kibrit çöpü şeklinde doğrayalım.
Az sıvı yağda mantarların suyunu çekene kadar soteleyelim.
Suyunu bırakıp çektikten sonra havuç,kırmızı biber ilave edilir.
Soğan eklenip karıştırılır.
Salça ve domates eklenir.
Daha sonra haşlanan etler sebzelere ilave edilir.
Güzelce karıştırıldıktan sonra güvece konur üzerine kaşar rendesi eklenir.
Fırındada 10 dakika piştikten sonra servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder