Translate

11 Aralık 2013 Çarşamba

FIRINDA MANTARLI GÜVEÇ


                Madem ki kış geldi ve kar yağdı bu durumun mutfaklardada kendini iyice hissettirmesi gerekmezmi arkadaşlar ?Eskiden kış yemekleri denilince aklıma bakliyatlar gelirdi şimdi ise güveç yemeği geliyor.Normal tencerede yaptığımız yemeği güveçte yapınca tadındaki güzelliği fark etmemek mümkün değil.Hele inanırmısınız taze fasulyenin güveç yemeği nasıl lezzetli olur.Çoğu zaman ben öyle yapıyorum.Eğer fırsatınız varsa ve güzel bi güveciniz varsa denemelisiniz.Şimdi sizlerle mantarlı güveç tarifi paylaşacağım.Mantarı aslında çoğu kişi yemeklerde sevmez ama inanın güveçteki yemeğinide sevmeyen olmaz diyorum başkada bişey demiyorum.Ve tarife hemen geçiyorum...

MALZEMELER:
1 paket mantar
2 domates
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1 havuç
1 kırmızı biber
1 soğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvı yağ,tuz,karabiber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Düdüklü tenerede etleri haşlamaya bırakıp diğer taraftan sebzeleri jülyen yani kibrit çöpü şeklinde doğrayalım.
Az sıvı yağda mantarların suyunu çekene kadar soteleyelim.
Suyunu bırakıp çektikten sonra havuç,kırmızı biber ilave edilir.
Soğan eklenip karıştırılır.
Salça ve domates eklenir.
Daha sonra haşlanan etler sebzelere ilave edilir.
Güzelce karıştırıldıktan sonra güvece konur üzerine kaşar rendesi eklenir.
Fırındada 10 dakika piştikten sonra servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder