Translate

10 Aralık 2013 Salı

AYVA REÇELİ

          

                    Geçen cuma çok yakın bi arkadaşıma oturmaya gittim ve bi gün önceden ayva reçeli yapmıştı. 5 kilo ayvanın reçeliydi.Bu yıl pek yapmak istemiyordum ama rengi beni büyüledi resmen ,birde daha önce yaptığımda büyük zahmetle rendelemiştim ama bu defa  onun yaptığı gibi dilim dilim doğrayıp küçülttüm.Hem yapması hem yemesi kolay oldu.Ben 1 kilo ayva kullandım sizler fazla yapacaksanız eğer malzemeyi artırabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 kilo ayva
1 kilo şeker
yarım limon
3-4 bardak su
HAZIRLANIŞI:içerisine ayva çekirdeğide koyalımki rengi daha belirgin olsun
İnce dilim halinde kabukları ile beraber doğruyoruz.
Kaynamış suyun üzerine şekeri döküp eriyene kadar kaynatalım.
 
Sonra ayvalarıda ekleyip kıvamı koyulaşana kadar kaynatalım 
Altını kapatmaya yakın limonu minik dilimleyip (küp şekerin yarısı kadar) ekleyelim ve 5 dakika kadar tekrar kaynatalım.
Soğuyan reçeli kuru kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatalım.

Afiyet olsun... 

NOT: İçerisine pişirirken ayva çekirdeğide koyalımki hem rengi daha belirgin olsun hemde kıvamı jöle gibi olsun...
             Pişerken rengi pembe olunca ayvalar yumuşayaaktır ama bu sizi yanıltmasın .Rengi hafif döndükten sonra bile yarım saatten fazla kısık ateşte kaynasın ki kırmızı rengini alsın...





4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım benim..Nefissssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor.ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil