Translate

3 Aralık 2013 Salı

ELMALI TART

          Ne zamandır yapayım diyordum kısmet bu günemiş .Ve sabırsızlanarak tarifi sıcağı sıcağına vermek istedim.Tam 3 aydır ekmek yemiyorum.Artık alıştı bünyem sanırım çünkü yeme gereğide duymuyorum.Ama elmalı tarttan koca bi dilim yedim hiç te pişman değilim tadı nefisti :) Genelde evlerde kek ,börek vs. yapılır ama tart sanki zormuş gibi yapılmıyor.İşte size pratik bi tarif denemeyen kalmayacak...



MALZEMELER:
500 gr.un
150 gr.pudra şekeri
150 gr.margarin
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
ÜZERİ İÇİN(İÇ HARCI):
3-4 elma
tarçın
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Unu bir kaba alın.Oda sıcaklığındaki margarini,yumurta,pudra şekeri ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Elmaları soyup rendeleyin
Pudra şekeri ve tarçın ilave edip karıştırın.
Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
Üzerini çatalla delin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
10 dakika pişirin.
İsterseniz elmalı harcı önceden pişirin yada benim gibi pişirmeden hazırlayın.
Tart hamurunu fırından alıp iç harcını yayın.
Kalıptan artan hamurları üzerine şeritler halinde yerleştirin yada elmalı kurabiyede yapabilirsiniz.
Tekrar fırına verip 10 dakika kadar pişirip soğuyunca servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...




2 yorum:

  1. afıyet olsun arada bır yemek derekıyor ımdı elms mevsımı elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederim canım evet tam zamanı ve elma tart çok basitmiş ilk kez denedim

      Sil