Translate

22 Aralık 2013 Pazar

ÇİĞ KÖFTE

          Merhabalar saat gece yarısını geçmiş bulunuyor ve ben nette yazma fırsatı ancak buluyorum.Eminim bir çoğunuz uyumuştur ve tarifimi yarın okuyacaktır.Geçtiğimiz çarşamba bir kaç arkadaş yani 15 kişi  :) çiğ köfte partisi yaptık.İyikide yaptık çünkü kışa yakışır sıcacık ,içimizi ısıtacak bi parti oldu.Hazırlarken türküler dinleyerek tam bi keyifle yoğurduk.Sizlerinde akrabalar yada arkadaşlarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için yapacağınız harika bi lezzet olur.Benim içinde çok keyifli,unutulmaz bi gün oldu.
          Gerçek çiğ köftenin içinde dana kıymasıda olur ve 4-5 saate kadar yoğrulur.Fakat biz kendimize bu kadar güvenmediğimiz için kıyma kullanmadık 40-45 dakika kadar yoğurup sohbete oturduk ve afiyetle yedik.....







MALZEMELER:
1,5 bardak çiğ köftelik esmer ince bulgur
4 domates
2 çorba kaşığı biber salçası
1,5 çorba kaşığı zeytin yağı
1 kuru soğan
4 diş ezilmiş sarmısak
yarım demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
tuz,karabiber,kimyon,pulbiber ve isot
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle bulgurun üzerine az yani 1 bardak kadar kaynamış sıcak su dökerek ıslatın.
Soğanı çok ince kıyın
Domatesleri rendeleyin
Bulguru derin tepsiye alıp domates rendesi ve Salça ile yoğurun
Ardından soğan ilave edip tuz ve yağını ekleyip yoğurmaya devam edin
Bulgur tüm malzemeyi çekene ve yumuşayana kadar yoğurun
Sonra ezilmiş 4 diş sarmısak ekleyin , tuz ve baharatları ilave edip yoğurun.
Çok ince kıyılmış maydanoz ve soğanı çiğ köfteye ekleyip tekrar karıştırın.
Avucunuzun aldığı kadar parçalar alıp sıkarak köfteleri şekillendirin
Hazırlanan çiğ köfteleri kıvırcık üzerinde limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

NOT: Bu tarifte 200 gr çiğ köftelik dana etide var ama biz arkadaşlarla yaparken pek tercih etmedik :) Arkadaşlarla hepimiz sırayla yoğurduk çok sevdiğim sevgili Necla ablam yoğururken ben resim çektim...



 NOT:Bu resimlerde farklı zamanlarda yaptığım çiğ köftede var rengindende anlaşılır.Siz baharatı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder