Translate
2 Kasım 2013 Cumartesi
TÜRK KAHVESİ
Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır diye ünlü bir atasözümüz vardır.Ne kadar güzel söylenmiş değilmi?Sevdiğimiz birisiyle içince hiç bitsin istemeyiz ama gönülsüz içildiğindede ne kadar acı gelir tadı...
Demekki kahveyi kimle içtiğimiz çok önemliymiş. Asıl yurdu Arabistan olan kahve 600 yıldan fazladır Anadoluda bulunuyor.Türk ustalarının kendine özgü pişirme tekniğinden dolayı Türk Kahvesi adını almıştır.İlk kez tahtakalede bir dükkanda satılmış ve sonra tüm Anadoluya yayılmıştır.Zaman sonra vazgeçilmez bir tat haline gelmiştir.
NOT: Dünyada pişirilen en ince çekirdekli kahve Türk Kahvesidir
HAZIRLANIŞI:1 Fincan kahve için
1 fincan soğuk su
2 çay kaşığı türk kahvesi
şekeri arzuya göre kullanabilirsiniz ben tek şeker tercih ediyorum
YAPIMI:Soğuk su içerisinde kahve ve şeker iyice karıştırılır
Orta ateşte pişirilir
Köpük oluşunca kaşık yardımıyla fincana alınır
Cezve tekrar kaynatılıp fincana dökülür
İçerken su kahveden önce içilmelidirki kahvenin tadı daha iyi anlaşılsın
Kahvesiz ve dostsuz günümüz olmasın ...
Ferah kahveniz olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kahvenın kokusunu aldım geldım elıne sağlık
YanıtlaSilçok tşk.ederim selmacım :)
Sil