Translate

4 Kasım 2013 Pazartesi

ET SUYU

                 
                   Özellikle çocuklar için hazırlanan çorbalarda muhteşem olacaktır.Tabi çocukların yanı sıra hasta ve yaşlılar içinde çok faydalıdır.Gripten korunmanın en doğal yolu et suyu ve tavuk suyu ile hazırlanan çorbalardır.Diyet yapanlar içinse hem tok tutar hemde çok hafiftir.Güç ve enerji verdiğinden dolayı halsizlik ve yorgunluğada iyi gelecektir.Tüm bunların yanı sıra tadı inanılmaz lezzetli olduğu için et suyunu kendim hazırlamayı daha çok tercih ediyorum.Hayatım boyunca asla et suyu tablet kullanmadım ama kullanan arkadaşlarda yemeklerde yedim ve tadı benim hazırladığım et suyu ile uzaktan yakından alakadar değil...
         Ben et suyu hazırlarken kırmızı etli kemik kullandım sizler isterseniz çorbalarda kullanmak için tavuk eti hatta kılçıklı büyük balıklardan bile hazırlayabilirsiniz.Tavuk ve kırmızı et suyunu pirinç pilavındada çok kullanırım.Oda inanılmaz lezzetli oluyor.Eğer tadının ağır olacağını düşünüyorsanız yarı yarıya sulandırarak kullanabilirsiniz...
HAZIRLANIŞI:
1 kilo az etli kemik
1 soğan
1 havuç
2-3 diş sarmısak
1 taze kırmızı biber yeşilde olur(çocuklar için kullanılacaksa acı olmasın)

Bir kaç dal ıspanak
Yada maydanozda olabilir
2 litre kadar su ,eğer su az olursa ekleyebiliriz
Tüm malzemeleri yıkayıp gelişi güzel doğrayıp tencereye alıyoruz.Hatta isterseniz elinizle bile bıçak vurmadan sebzeleri doğrabilirsiniz.Suyunu ekledikten sonra 1 saat kadar pişiriyoruz.

Tel süzgeçten süzüp çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder