Translate

4 Kasım 2013 Pazartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ MİLFÖY

       
HAŞHAŞLI CEVİZLİ MİLFÖY:
8 Adet milföy hamuru
1 Çay bardağı ceviz içi
1 Çay bardağı haşhaş
8 Yemek kaşığı tahin
1 Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:Merdane yada oklava yardımı ile milföyler sağdan sola ve soldan sağa yaklaşık 5 cm.açılır.İçine her milföye 1 yemek kaşığı gelecek şekilde tahin sürülür.Ve üzerine ceviz içi ile birlikte haşhaş serpilip rulo yapılır.

Gül şeklinde sarılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür.Kızarana dek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. yerım o suratı elıne sağlık hashaslıları cok severım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederiz canım bende haşhaşı hem görüntü hemde tadından dolayı çok severim ve mutfaktan eksik etmem

      Sil