Translate
4 Kasım 2013 Pazartesi
HAŞHAŞLI CEVİZLİ MİLFÖY
HAŞHAŞLI CEVİZLİ MİLFÖY:
8 Adet milföy hamuru
1 Çay bardağı ceviz içi
1 Çay bardağı haşhaş
8 Yemek kaşığı tahin
1 Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:Merdane yada oklava yardımı ile milföyler sağdan sola ve soldan sağa yaklaşık 5 cm.açılır.İçine her milföye 1 yemek kaşığı gelecek şekilde tahin sürülür.Ve üzerine ceviz içi ile birlikte haşhaş serpilip rulo yapılır.
Gül şeklinde sarılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür.Kızarana dek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yerım o suratı elıne sağlık hashaslıları cok severım
YanıtlaSiltşk.ederiz canım bende haşhaşı hem görüntü hemde tadından dolayı çok severim ve mutfaktan eksik etmem
Sil