Translate

31 Ekim 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI ARMUT TATLISI

               Eğer sizlerde benim gibi meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeyi sevenlerdenseniz işte tam size göre bi tarif ...Tamam bi tulumba ,belki bir dilim baklavanın yerini tutmaz ama sağlık için bir meyvayı tatlı yerine tüketebilirsiniz.Açıkçası ilk kez denedim arkadaşımla ve ailemle yedik tam puan aldım :) Üzerindeki çikolata sosuda hem görüntüsüne şıklık hemde tadına tat kattı doğrusu.Sizler isterseniz servis yaparken cevizi iyice ufalayıp çikolata sosun üzerinede dökebilirsiniz ama ben yanında yemeyi tercih ettim.Şimdiden afiyet olsun diyorum ve hafif ,pratik ,lezzeti bol tatlının tarifine geçiyorum...
MALZEMELER:
4 Adet armut
1 Bardak şeker
2 Bardak su
1 Adet karanfil
Yarım paket çikolata sosu
Yarım bardak kadar süt
HAZIRLANIŞI:
1 bardak şeker,2 bardak su ve kabukları soyulmuş 4 adet armudu tencereye koyun.5 dakika kadar kaynatıp yağlı kağıt üzerinde önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Armutlar pişerken bir taraftanda yarım bardak kadar süte yarım paket çikolata sosunu küçük bir cezvede karıştırıp ocakta pişirelim .
Pişen armutları servis tabağına alalım ve soğuduktan sonra üzerine çikolata sos ve ceviz ekleyip servis yapalım...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder