Translate

31 Ekim 2013 Perşembe

DEEPFREEZE DE MISIR SAKLAMA


                 Deepfreeze yazdan tap taze hazırlayacağımız sebzeleri iyi ayıklayıp yıkamanın yanı sıra ,iyi poşetlemekte çok önemlidir.İçinde hava kalmamasına özen gösterilmelidir.Hem tadı bozulmaz hemde daha az yer kaplar.Birde tabiki hazırladığımız sebzeleri 3 ila 6 ay arası tüketmeliyiz.
                 Yazın mısırı püskül ve yapraklarından ayıklayıp yıkıyoruz.İster koçan halinde haşlamadan poşetleyip deepfreeze de saklayabilirsiniz ya da benim daha çok tercih ettiğim gibi tanelerini ayıklayıp poşetleyerek salatalarda kullanabilirsiniz.Poşetleyip sakladığımız mısırları kullanacağımız zaman 30-40 dakika haşlamamız yeterlidir.Henüz yapmayanlar varsa çok az daha vakit var ....
Afiyet olsun...

              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder