Translate
21 Ekim 2013 Pazartesi
DEMLİ ÇAY
DEMLİ ÇAY
Çay nem ve kokudan etkilenmemeli,özellikle deterjan türü maddelerden uzak olmalıdır
Kireçsiz ve klorsuz su tercih edilmelidir
En lezzetli çay porselen demlikte demlenendir
Demlemeden önce yıkamalı ve iyice ısıtmalıyız
Su kaynama noktasına gelince bir kaç dakika daha kısık ateşte kaynamasına izin vermeliyiz
Kaçak çay olarak adlandırılan ve benimde sürekli kullandığım yabancı çayların tadı ağır olduğundan türk çaylarıyla harmanlayıp yani iyice karıştırıp kullanmalıyız
10-15 dakika demlendirip içmeliyiz
Yabancı çayları sade olarak demleyeceksek 5 dakika bile yeterlidir.
Ve demlenen çay 30-40 dakika içinde içilmelidir ,bekletilerek kesinlikle içilmemelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Az önce içtim şimdi olsa gene içerdim Demli çaya birde kaçak çayla karışıksa bayılırım.İçeceğim çay demli hafifte başkalarının tabiriyle acıda olcak ki ohhh değmeyin keyfime sevgilerimle arkadaşım...
YanıtlaSiltşk.ederim semacım evet kaçak çay bende kullanıyorum birde sevilen dostlarla içilen çayın tadına doyum olmaz değilmi?
Sil