Translate

20 Ekim 2013 Pazar

KEPEK EKMEK


                    
                   Yediğimiz ekmek bile sağlığımız için tehlike olmuş adeta...Ayrıntılara çok girmek istemiyorum ama bu kepek ekmeği yaptıktan sonra fırından aldığımla benim yaptığım arasında çok fark vardı diyebilirim.Yani tadı çok değişikti tam bi kepek ekmekti ve çok doyurucu oldu.O kadar doyurucu ki bu benim yaklaşık 3 günlük ekmeğim olacaktı, çünkü eşim yeni bir poğoça denediğimi zannedip hepsini bi oturuşta yemiş tabi ben kendime tekrar yaptım :)  Denemekte fayda vardır dedim ve hemen marketlerden yulaf kepeği aramaya başladım 2 gün aradım ama bulamadım.Bulamayıncada buğday kepeği aldım .Sonradan tesadüfen bi markette yulaf kepeğini görüp aldım tabiki ama 2 kilo buğday kepeği ziyan olmasın diye kepek ekmek yapımında kullanıyorum...
                     Yapmaya başlayınca bile hamurundaki farklılık kendini belli edecektir.Gerçekten bu tadı, bu lezzeti denemenizi öneriyorum


MALZEMELER:
8-9 kaşık buğday keğeği
1 yumurta
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık süt tozu(pastalar için kullanılan)
1 bardak ılık su
1 paket instant mayanın 3 te biri
HAZIRLANIŞI:Tüm malzemeler karıştırılıp ılık ortamda yaklaşık 30 dakika kadar bekletilip 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.Bu diyet yapanlar için yaklaşık 4 günlük ekmektir.Çok doyurucu ve tadı çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder