Bizim evde hafta sonları kahvaltısı iple çekilir.Hele çocuklar krepi nasıl sever anlatamam :) Ben onlardanda çok severim ama doyunca yiyemiyordum o ayrı bi konu...Geçtiğimiz günlerde marketten buğday kepeği aldım.Ve çok sevdiğim krepi süt yerinede süt tozu, un yerine kepekle denemeye karar verdim.Belki bu şekilde deneyen vardır hiç netten araştırmadım sadece bi arkadaşımdan duymuştum.İnanılmaz doyurucu oluyor ve gönül rahatlığı ile krep yiyorsunuz .Fotoğrafıda çekmeden sabırsızlanıp bi ısırık aldım.Umarım beğenirsiniz ve denersiniz.Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
3 Yemek kaşığı buğday kepeği
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı süt tozu
1 küçük bardak su
HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeler karıştırılıp iyice çırpılır.Su oranını malzemelere görede ayarlayabiliriz.Kepekli hamur akışkan hale geldimi kızgın tavaya dökülür altı iyice piştimi dikkatlice arkası çevrilir.Çevirme işlemini yaparken geniş spatula kullanabilirsiniz.Arkalı önlü pişirip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...
Harika bir fikir,hemen deniyorum
YanıtlaSilTşk.ederim fatoşcum belki damak tadımız unla yapılan krepi arar ama buna alıştıktan sora unla yapılanı yiyemiyor insan :)
Sil