Translate

22 Kasım 2013 Cuma

EKŞİLİ-CEVİZLİ BAGET YEMEĞİ

                    

              Uzun zamandır tavuk etli yemek yapmıyordum.Bazen insanın canı yapmakta istemiyor.Birkaç gün önce arkadaşım yemeğe davet etmişti .Pilavın üstünde köy tavuğu ile soğanlı cevizli ve erik ekşili sosla ikram etmişti.Yanlız ceviz ve soğanı rondodan uzun uzun geçirip tamamen öğütmüştü.Çok farklı bir tadı vardı ve çok lezzetliydi.İlk defa ceviz ve soğanı bir arada yemiştim.Ve farklı lezzetlere bayılan ben farklı bir versiyonla denedim.İçine ilave olarak kuş üzümleri koydum ayrıca erik ekşisi olmadığı için nar ekşisi kullandım.Sizlerinde beğeneceğinizi umuyorum ve yapmanızı öneriyorum.

MALZEMELER:
4 Adet baget
1 Küçük kase ceviz
1 Küçük kase kuş üzümü
1 Adet kuru soğan
Ve yarım bardak kadar nar ekşisi
2 Yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Bagetleri sıcak suda pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz
Soğanları çok ince doğruyup  tereyağında kavuruyoruz
Etleri ekleyip az kavurduktan sonra sırasıyla cevizi,kuş üzümünü ve nar ekşisini ekleyip 5-7 dakika kadar kısık ateşte çeviriyoruz.
Altını kapatıp 5 dakika kadar dinlendirip servis yapabiliriz
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika görünüyorr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederim canım ,tadıda nefisti denemelisiniz bence

      Sil
  2. cok lezzetlı duruyo elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederim selmacım inan tadı damağımda harika oldu ve çok farklıydı sende denemelisin canım

      Sil