Translate
22 Kasım 2013 Cuma
EKŞİLİ-CEVİZLİ BAGET YEMEĞİ
Uzun zamandır tavuk etli yemek yapmıyordum.Bazen insanın canı yapmakta istemiyor.Birkaç gün önce arkadaşım yemeğe davet etmişti .Pilavın üstünde köy tavuğu ile soğanlı cevizli ve erik ekşili sosla ikram etmişti.Yanlız ceviz ve soğanı rondodan uzun uzun geçirip tamamen öğütmüştü.Çok farklı bir tadı vardı ve çok lezzetliydi.İlk defa ceviz ve soğanı bir arada yemiştim.Ve farklı lezzetlere bayılan ben farklı bir versiyonla denedim.İçine ilave olarak kuş üzümleri koydum ayrıca erik ekşisi olmadığı için nar ekşisi kullandım.Sizlerinde beğeneceğinizi umuyorum ve yapmanızı öneriyorum.
MALZEMELER:
4 Adet baget
1 Küçük kase ceviz
1 Küçük kase kuş üzümü
1 Adet kuru soğan
Ve yarım bardak kadar nar ekşisi
2 Yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Bagetleri sıcak suda pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz
Soğanları çok ince doğruyup tereyağında kavuruyoruz
Etleri ekleyip az kavurduktan sonra sırasıyla cevizi,kuş üzümünü ve nar ekşisini ekleyip 5-7 dakika kadar kısık ateşte çeviriyoruz.
Altını kapatıp 5 dakika kadar dinlendirip servis yapabiliriz
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerinize sağlık harika görünüyorr
YanıtlaSiltşk.ederim canım ,tadıda nefisti denemelisiniz bence
Silcok lezzetlı duruyo elıne sağlık
YanıtlaSiltşk.ederim selmacım inan tadı damağımda harika oldu ve çok farklıydı sende denemelisin canım
Sil