Aslında mevsimi çoktan geçip gitmiş ama bendeniz yeni yüklüyorum.Çok uzun yaz tatilinin ardından ancak yüklemeye fırsat buldum.Tabi yüklenmeyi bekleyen bisürü resim ve tarif sırada bekliyor :) Sizleri çok ihmal eden bi blogger olarak affınıza sığınıp hemen tarifini vereceğim.
Pek sık yapılan ve çok sevilen bir sebze yemeğidir diyemeyeceğim.Ama ben yılda birkaç kez tazesini yapmayı tercih ediyorum.Tamamen etli yemek kültürüyle büyüyen ben tam bir sebze tutkunuyum ve baklayıda çok severek yerim.Evdekilerede sevdirmek için sarmısaklı yoğurtla yapmak istedim.Şimdi tarifine geçmek istiyorum
MALZEMELER:
1 kilo taze bakla
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
1 kase yoğurt
yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI:Temizlenip ayıklanan baklalar iyice yıkanır
Soğanlar ince ince doğranıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur
Daha sonra salçasınıda ekleyip karıştıralım
Baklayıda ekledikten sonra yumuşayana kadar pişirelim
Diğer yandan yemek pişerken sarmısakları havanda ezip yoğurda karıştırarak sarmısaklı yoğurdumuzuda hazırlayalım
İnce ince doğradığımız dereotu ile süsleyerek servis edelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder