Bundan yaklaşık 2 yıl önce bitanecik güzeller güzeli arkadaşım inciden öğrenmiştim bu kurabiyenin tarifini, kendisi çok güzel yemek yapar ona her gittiğimde ben yemek yerim o bana geldiğindede hamurişi ağırlıklı yapıyorum (özel istek üzerine :) kendisi öyle istiyor.
Geçtiğimiz günlerde güneşli bir istanbul günü arkadaşım leyla ve çocuklarıyla beraber Bakırköyde botanik parka gidecektik ve ikimizde sırt çantamızı hazırlayıp evden çıktık.Çocuklar parkta oynarken bizde gölet kenarında çaylarımızı içiyorduk :) O gün içinde arada atıştırmaları için bu kurabiyeyi yapmıştım .Arkadaşımda kaşarlı poğoça ve börek getirmişti.O kadar eğlenceli güzel bir gün olduki sabah 10 da gidip akşam 6 da çıkmamıza rağmen çocukları parktan koparamıyorduk .
Çocuklarıma elimden geldiğince hazır gıda ,dondurulmuş gıda yedirmemeye
özen gösteriyorum.Eminim sizlerde benimle hemfikirsiniz.Bu kurabiyeyi yiyen herkes hazır zannediyor.Hem basit hem çok bereketli hemde lezzetli olmasından dolayı sizlerinde bir kez olsun denemesini istiyerek tarife geçiyorum :)
MALZEMELER:
1 çay bardağı şeker
1 yumurta(beyazı üstüne sarısı hamurun içine)
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sirke
1 margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:Oda sıcaklığındaki margarine sıra gözetmeksizin tüm malzemeleri ekleyip ne çok sert,nede çok yumuşak bir hamur yapıyoruz.Ve iyice yoğuruyoruz.İyice yoğrulan hamurundan elma büyüklükte parçalar alıp elimizde yuvarlayarak uzatıyoruz.Sonra 3-4 santim uzunlukta bıçakla kesip üzerine yumurta akı sonrada susam sürüyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun...
Not:Uzun süre bayatlamayan bu kurabiyeyi saklama tabağında bitirene kadar muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder