Translate

21 Eylül 2013 Cumartesi

DEEP FREEZE DE BAMYA

              
             Bu yaz ilk kez tatil için Avşa adasına gittik.Beklediğimizden daha güzel daha şirin bir ada idi.Kaldığımız otelde adalı belgin abla ile tanıştık.Akşamları 6-7 arkadaş sahilde oturup sohbet ederken belgin abla adada yetişen bamyaların çok lezzetli olduğunu söyledi.Bende tabi bu durumu değerlendirip adadan dönerken pazardan taze bamya aldım.İstanbula döner dönmez ilk iş bi pişirimlik yapıp yedik gerçektende lezzeti süperdi.Daha önceki yıllarda yıkayıp saplarını temizlediğim bamyaları içine 2 dilim domates ve 1 dilim limon ile deep freeze yerleştiriyordum.Ama bu kez adadan aldığım bamyaları adalılardan öğrendiğim tarif ile poşetledim.Sanırım bundan sonrada kısmet olursa böyle yapacağım.Benim yaptığım poşetleme işleminde ölçü kullanmaya gerek yok domates ve bamya ölçüsünü kendiniz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Ben 3 kilo bamyaya yaklaşık 3 kilo kadar domates kullandım.
                    Temizlenip yıkanan bamyalar limonlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletilir.Daha sonra kabukları soyulan ve rendelenen domatesler suyu süzdürülen bamyalarla beraber ocakta 10-15 dakika pişirilir.Tekrar içine 1 sulu limon sıkıyoruz.Sonra kendi isteğimize göre poşetleyip deep freeze yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder