Translate
7 Ekim 2013 Pazartesi
KURU ÜZÜMLÜ PİLAV
Yöresi ,bölgesi memleketi varmıdır bilmem ama ığdırda pilav kuru üzümle yenilir :) Bayram sofralarının,davet masalarının kısacası bizim tabirimizle meclis yemeklerinin baş tacıdır.Ben küçüklüğümdendir böyle görüp yediğim için çok severim ama çocuklarıma sevdiremedim o başka :( Bende inaççı bir çocuk gibi vazgeçmedim yapmaktan oda ayrı tabi...
Umarım bir kez olsun denersiniz ve fikrinizi iletirsiniz ...
MALZEMELER:
3 Su bardağı prinç
3 Yemek kaşığı margarin yada tereyağı
6 Su bardağı su
Tuz
1 su bardağı kuru üzüm
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yağ konulur.
Pirinçler kızgınlaşan yağa ilave edilir.
Bir süre kavrulduktan sonra diğer yanda kaynamış su kavrulan pirincin üzerine boşaltılır.
Tuzu eklenir.
Pişinç kısık ateşte pişirilir.
Diğer yanda yağla kuru üzüm yıkanıp bir tavada az yağla kavrulur.
Çok kavurmamaya dikkat edilmelidir.
Hazırlanan pilavın üzerine dökülür.
Ateşten alınır. Servis ederken üzümle pilav karıştırılarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel gözüküyor. Elinize sağlık. Ben de ilk fırsatta denicem :)
YanıtlaSilmutlaka denemelisin canım gerçekten çok güzel oluyor...
Sil