Translate

9 Ekim 2013 Çarşamba

KURU KAYISILI KAVURMA ET



               Aslında bu yemeği yaparken ölçü pek vermek istemiyorum, tamamen sizin arzunuza kalmış bişey yani.Eğer et fazla sevmiyorsanız kayısı oranı fazla olabilir ya da o mayhoş tadı daha hafif hissetmek istiyorsanız kayısıyı birkaçtane kullanabilirsiniz.Ben burda ikisinide hemen hemen eşit yapmaya çalıştım ama kayısı çok az farkla az oldu.Çok kolay hazırlanan bu kavurmayı hem fikir hemde farklı olur diye paylaşmak istedim.Şimdi kısaca nasıl yaptığımı ölçü vermeden anlatmak istiyorum.
MALZEMELER:
Kuş başı doğranmış kırmızı et
Kuru kayısı
1 Kaşık tereyağı
HAZIRLANIŞI:Etler iyice yıkanıp tencereye alınır
Orta ateşte tereyağı ile kavrulur
Eğer isterseniz benim gibi 2 bardak su ilede haşlayıp yağı ekleyebilirsiniz
Yıkanıp 5 dakika sıcak suda bekleyen kayısılarıda ekleyip 5-10 dakika böyle kavurup servise hazır hale getirebiliriz .
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder