Translate

23 Temmuz 2013 Salı

KUZU TANDIR

             Ramazan ayı girdiğinden bu yana üzerimde bir ağırlık varki sormayın arkadaşlar.Ne açlık hissi nede susuzluk hissi var bende,sadece halsizlik...Bu yüzdendir ki ne tarif ekleyebiliyorum nede nette fazla kalabiliyorum.Bugün ailecek iftara davetli olduğumuzdan evde iş-güç yok.Bende bu durumu fırsat bilerek tarif eklemek istedim.Kırmızı etin en lezzetli hali bence kuzu tandır.İnanılmaz bir lezzet inanılmaz bir tat.Ne zaman kuzu tandır yemek istesek sosyal tesislere gidiyoruz.Orda gerçekten çok güzel yapıyorlar.Ama artık evdede yapma kararı aldım.İnanın bana lezzeti dışarda yediğimle aynı oldu .İlk kez denememe rağmen tadına doyum olmadı.Etin kendi kendine pişerken dağılması yerkende ayrı bir tat veriyor insana...Gönül isterdiki bu yemeği bir ocakbaşında yada tandırda pişireyim ve sizlerede öyle resimler göstereyim.Ama öyle bir imkanım olmadığından evdeki ocakla idare ederek pişirdim. Sizlerinde bir kez olsun denemesini şiddetle tavsiye ederek tarife geçiyorum  :)


MALZEMELER :
1 parça kuzu kol
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı(margarin yada sıvı yağda olabilir)
1 -2 diş sarımsak(kokusu olmasın diye)
Bir tutam karabiber
Bir tutam kekik
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemelerle birlikte yıkadığımız eti tencereye alıp en kısık ateşte 1 çay bardağı kadar suyla ,su konmasada olur ama ben çok az ekledim,4-5 saat pişiriyoruz.Çok kısık ateşte piştiğinden et yanmayacaktır.Aksine dahada lezzetli olacaktır.Daha sonra pişen eti servis tabağına alıp çatal yardımıyla tel tel ayırıp pilavla beraber yada sade olarak servis edebiliriz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder