Translate

20 Temmuz 2013 Cumartesi

FİYONK MİLFÖY

             Hepimizin deepfreezinde çoğu zaman bulunur.Bana göre acil durumlar için harika oluyor.Tek başına bile hem çay hemde kahve ile servis edilebilir.Milföy yaparken içine ne arzu ederseniz konulabilir.Reçel,peynir,kıyma...kısaca ne arzu ederseniz .Ama ben hep sade seviyorum.Sade yapıncada şeklinin güzel olmasına önem veriyorum.Sizlerle paylaşacağım bu fiyonk şeklin yenmeside çok kolay oluyor



MALZEMELER:
7 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Bir tutam haşhaş
HAZIRLANIŞI:1 milföyü ince şeritler halinde kesip fiyonk ortası için hazırlayalım
Diğer 6 milföyü ortadan ikiye kesip herbir parçayı ortadan elimizle büzerek ince şeritle kesilen milföyle saralım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaşla süsleyerek fırınlayabiliriz
Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. Çok güzel olmus :)Güzel fikir.Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. tşk.ederim beğenmene sevindim sevgili büşra memnuniyetle hemen şimdi bloğuna katılacağım sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. bayıldım bunlara deneyeceğim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil