Translate

18 Temmuz 2013 Perşembe

İNCİK HAŞLAMA

             Et haşlama için en lezzetli et bence inciktir.Hem kemiğin vitamini ve iliği hemde etin haşlanırken kemikten kendi kendine tel tel ayrılması muhteşem oluyor.Evde çocuklarım  fazla et yemeyince bende çoğu zaman bu şekilde haşlayıp içinin sebzeleri ile beraber çorbalarda kullanıyorum.Yada et suyunu pilavda kullanıyorum hem lezzzetli yapıyor hemde çocuklara bu şekilde yediriyorum.
            Burda haşladığım inciğin sebzelerini blendırdan geçirip mercimek çorbasında kullandım.2 gün çorbasını içtik tadı okadar güzel oldu ki en kısa zamanda yine denemek istiyorum.Lafı da fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum.


MALZEMELER:
3 Adet kuzu incik
2 havuç
2 patates
2 diş sarmısak
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI:
İyice yıkanan incikleri düdüklü tencerede 40 dakika kadar sıcak suyla haşlıyoruz
Sonra dörde bölünen patates ve halka halka doğranan havuçları ekliyoruz
Daha sonra diğer malzemelerin hepsini ekleyip 20-25 dakika daha pişiriyoruz



İncik haşlarken içinin malzemelrini arzuya göre azaltıp çoğaltabiliriz. Yada servis ederken maydanozda kullanabilirsiniz.Tercih sizindir.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder