Burda haşladığım inciğin sebzelerini blendırdan geçirip mercimek çorbasında kullandım.2 gün çorbasını içtik tadı okadar güzel oldu ki en kısa zamanda yine denemek istiyorum.Lafı da fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum.
MALZEMELER:
3 Adet kuzu incik
2 havuç
2 patates
2 diş sarmısak
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI:
İyice yıkanan incikleri düdüklü tencerede 40 dakika kadar sıcak suyla haşlıyoruz
Sonra dörde bölünen patates ve halka halka doğranan havuçları ekliyoruz
Daha sonra diğer malzemelerin hepsini ekleyip 20-25 dakika daha pişiriyoruz
İncik haşlarken içinin malzemelrini arzuya göre azaltıp çoğaltabiliriz. Yada servis ederken maydanozda kullanabilirsiniz.Tercih sizindir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder