Her ilk bahar gül reçeli için çok üzülürdüm çünkü 11 yıldır istanbulda olduğum için pembe reçellik gülleri bulmak onları toplamak zor oluyordu.İlkbaharda yürüyüş yaparken evimin yakınında bir sitenin bahçesinde görüyordum ama nasıl toplanacağı sorundu :) Küçükken babaannemin bahçesinden toplanan gülleri anneciğim özenle itinayla ayıklayıp reçelini yapardı tabi bizede afiyetle yemek düşerdi.Bildiğim kadarıyla her gülden reçel olmuyor.Artık kendi reçelimi kendim yapıyorum ve bu yıl memlekete birazda erken gitmenin mutluluğuyla ilkbahardan kalma güllere haziranın ilk haftası kavuşmanın mutluluğu içerisindeyim.
Gül kokusuyla, görünümüyle, reçeliyle hatta kolonyasıyla en sevdiğim çiçektir.Birde beni çok eskilere çocukluluma götürdüğü için ayrı bir yeri vardır.Şimdi lafı fazla uzatmadan bu harika reçelin tarifine geçiyorum.İnşallah sizinde yapma fırsatınız olur...
250 gr.reçellik pembe gül
1 kilo şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1,5 litre kadar su
HAZIRLANIŞI:
Süzgeçte yıkanıp ayıklanan güller suyunun çekmesi için bekletilir
Diğer taraftan 1 kilo şekeri suyla beraber kaynamaya bırakıyoruz
Kaynayan suya yavaş yavaş gülleri ekliyoruz
Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekliyoruz
Yaklaşık olarak 30 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz
Soğuduktan sonra serin yerde kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder