Haftada bir kez oda genellikle cumartesi günleri balık günüdür bizim evde...Her seferinde farklı çeşit alıp denemeyi seviyorum.Bu hafta sonuda sardalya aldım kılçığının temizlenmesi çok kolay lezzeti muhteşemdi.Sizlerinde bir kez olsun yapmasını öneririm.Ben biraz daha kıtır olsun diye bir kaç dakika fazla kızarttım.Tercih sizindir nasıl arzu ederseniz öyle pişirebilirsiniz....
SARDALYA KIZARTMASI:
1 kilo sardalya
250 gr.kadar kaşar peyniri
mısır unu ve kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Sardalyaların kılçıklarını temizleyem
Kaşarları ince dilimleyelim(isterseniz rendeleyebilirsiniz)
Bir sardalyanın arasına 1 dilim kaşar koyup ikinci sardalya ile kapatalım
Arasında kaşar olan 2 sardalyayı mısır ununa batırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım
Aynı işlemi balıklar bitene kadar yapalım
Bol limon sıkıp sıcak sıcak servis edelim
Afiyet olsun
Merhabalar.. Blogunuzu Oktay usta grubunda gördüm. Gezdim. Çok güzel tarifleriniz var ellerinize sağlık. Ben sardalya ve hamsi kızartmasını çok severim.. Özellikle uğraştırsada kılçıklarını temizlerim. Afiyetle. Blogunuzu izlemeye aldım. Banada beklerim.. İzmirdenlezzetler... Sevgiler.
YanıtlaSilçok tşk.ederim oya hanım sizinde ellerinize sağlık.izmirden lezzetlere arada bakıyordum şimdi hep takip edeceğim sevgilerle...
YanıtlaSil