Translate

2 Nisan 2013 Salı

BAYAT EKMEKTEN FINDIK LAVAŞI YAPIMI


“Yiyiniz içiniz; fakat israf etmeyiniz! Çünkü Allâh isrâf edenleri sevmez.” (A'râf Suresi 7/31) 
Yemek yemekten maksat, zevk ve lezzet almak değil, amaç iyi bir kul ve ibadet için güç kazanmaktır. 

         Hiç kimse ekmeği çöpe atmak için almaz.Ama ister istemez hepimizin evinde bayat ekmek oluyor.Ne kadar az alsamda ,ne kadar çok dikkat etsemde yinede arada bir nadirde olsa bayat ekmeğim oluyor.Evimde eşimde bende ekmek konusunda çok hassasız.Çocuklarımda bizden öyle gördükleri için yanlışlıklada olsa ekmek yere düşse büyük bir telaşla yerden kaldırırlar.İşte bu durumu görünce amacıma ne kadar çabuk ulaştığımı anlıyorum.
        Yeni evlendiğim yıllarda bayat ekmeği nasıl değerlendireceğimi bilmediğim için bazı kereler çöpe attığım için çok vicdan azabı çekiyorum.Allahım beni affetsin.Dünyada açlık çeken okadar insan varken bu konuda hepimiz daha duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum.İsraf haramdır demiş peygamberimiz bir hadisinde...Eminim şimdi vereceğim tariften sonra sizlerde benimle aynı fikirde olacaksınız .




         Bayat ekmeklerle ilgili bütün tarifler ilgimi çok çekiyor.Bu tarifide beğenerek takip ettiğim misgibi sayfasında görmüştüm.Lavaş ekmeğini ailecek çok severiz ve dayanamayıp çokta yeriz.Eşim bunu görünce çok sevindi tabi banada gururlanmak düştü.Şimdi gelelim bu güzel ekmeğin tarifine.....

BAYAT EKMEKTEN LAVAŞ YAPIMI:
1 bayat ekmek eğer dilimliyse 10-12 dilim kadar
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
ve alabildiğince un yarım kilodan biraz fazla kullandım çünkü yoğurdum suluydu


Bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz


 Küçük parçalar alıp merdaneyle açıyoruz



Yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz...



Küçük dürümler için ideal oluyor...


        Yukarda verdiğim tarif miktarından yaklaşık 15 fındık lavaş çıktı çok beğendiğimiz için yine yapacağım.Lütfen sizde bir kere olsun deneyin.Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. elıne sağlık bloğunuda cok beğendım hayırlı olsun zamanla dahada gelıstırırsın

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım. iadeyi ziyarete geldim. bloğun hayırlı olsun. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederim seldacım.sayfanı çok beğendim sevgilerimle...

      Sil
  3. Sevgili Meltem; senin ve bizim gibi insanlar zaten pirinç pilavından çorba, kabak tatlısının kalan suyundan başka bir tatlıya şerbet, kalan sebze yemeğinden börek yapan ve dünyadaki açlığa duyarlı olan insanlar.. Bayat ekmek lavaşı benim de uzun zamandır planımda olan ama henüz fırsat bulamadığım bir şey. Sıkma da diyorlar bununla yapılan dürümlere. Ellerine sağlık canım benim.. Bana da beklerim. Serap..

    YanıtlaSil
  4. beğenmenize çok sevindim çok tşk.ederim .o kadar güzel anlatmışsınız ki yüreğinize sağlık .

    YanıtlaSil