Translate

25 Mart 2013 Pazartesi

SACDA ET SOTE

Eşimin en sevdiği yemeklerden birisidir  sürekli yemeğe gittiğimiz bir yer vardı ama bi gün eve sipariş ettiğimizde az pişmiş  olması ağzımızın tadını bozmuştu.ve o günden sonra kendimiz yapmaya karar verdik.ilk kezde eşimle beraber yaptık .ve doğrusunu söylemek gerekirse yapımınıda ondan öğrendim :)şimdilerde oğlumunda gözde yemeği oldu arada sacda enfes et soteyi yaparak canlarıma sürpriz yapıyorum




SACDA ET SOTE:


Bu yemekte aslında ölçü kullanmaya gerek yok ana malzeme küçük doğranmış et ve domatestir bence...
et az olacaksa eğer domatesi ve diğer malzemeleri artırarak yine güzel bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz...
MALZEMELER:


yaklaşık 1 kilo kuş başı et
1 kilo domates
yeşil biber 8-10 adet
2 kuru soğan eğer büyükse 1 tane yeterli
tuz karabiber ve kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:soğanı yağda kavurup biberi ve etleri ekleyerek kavurmaya devam edelim
sonra domatesleride ekleyip pişirelim eğer domatesler suyunu çabuk çekerse biraz kaynamış sıcak su ekleyebilirsiniz
son olarakta tuzla beraber baharatlarınıda ekleyelim
lavaş ekmekle servis edebilirsiniz...
 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder