Translate

16 Mart 2013 Cumartesi

PERDE PİLAVI

Görüntüsü ve tadı harika bir tarifle karşınızdayım.Bu pilavı anneciğim lavaş ekmekle yapardı.Lavaş ekmek yufkadan daha kalın olduğu için bizde küçükken elimize alıp kıtır kıtır yerdik.Onunda tadı ayrı bi güzel oluyordu.Eğerki sizde lavaş yada sac ekmeği varsa tencerenin altına dizerekte yapabilirsiniz.Ben yufka ile yaptım çokta güzel oldu.Tarifi vermek için sabırsızlanan ben hemen yazmak istiyorum .Umarım beğenirsiniz....



PERDE PİLAVI:
MALZEMELER:


2,5 su bardağı pirinç
1 büyük boy havuç
Yaklaşık 300 gr kuşbaşı et 


1 yufka
HAZIRLANIŞI:Etleri önceden haşlayalım iyice pişen etlere küçük küpler halinde doğradığımız havuçlarıda ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Pirinci yağda iyice kavurup suyunu döktükten sonra etleri ve havuçlarıda ekleyip suyunu çekene kadar bekleyelim


1 yufkayı borcama yayıp pişen pirincide üzerine dökelim.yufkayla tekrar üstünü kapatıp
hafif yağlayıp fırına sürelim üzeri pembeleşene kadar
pişirip sıcak sıcak dilimleyip servis edebiliriz  

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder