PERDE PİLAVI:
MALZEMELER:
2,5 su bardağı pirinç
1 büyük boy havuç
Yaklaşık 300 gr kuşbaşı et
1 büyük boy havuç
Yaklaşık 300 gr kuşbaşı et
1 yufka
HAZIRLANIŞI:Etleri önceden haşlayalım iyice pişen etlere küçük küpler halinde doğradığımız havuçlarıda ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Pirinci yağda iyice kavurup suyunu döktükten sonra etleri ve havuçlarıda ekleyip suyunu çekene kadar bekleyelim
HAZIRLANIŞI:Etleri önceden haşlayalım iyice pişen etlere küçük küpler halinde doğradığımız havuçlarıda ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
Pirinci yağda iyice kavurup suyunu döktükten sonra etleri ve havuçlarıda ekleyip suyunu çekene kadar bekleyelim
1 yufkayı borcama yayıp pişen pirincide üzerine dökelim.yufkayla tekrar üstünü kapatıp
hafif yağlayıp fırına sürelim üzeri pembeleşene kadar
pişirip sıcak sıcak dilimleyip servis edebiliriz
hafif yağlayıp fırına sürelim üzeri pembeleşene kadar
pişirip sıcak sıcak dilimleyip servis edebiliriz
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder