Translate

25 Mart 2013 Pazartesi

PATLICANLI ET YEMEĞİ

Patlıcan ve kırmızı eti birbirine çok yakıştırtığım harika bir lezzet oldu.Hem pratik hemde çok lezzetli olan bu yemeği bir kez olsun denemenizi öneririm




PATLICANLI ET YEMEĞİ:
1 kiloya yakın kuş başı et
1 adet patlıcan
dilediğiniz kadar kaşar peyniri
2 domates
1diş sarmısak
HAZIRLANIŞI:
Etleri yıkayıp tencerede suyunu çekene kadar pişirelim
patlıcanı alacalı soyup doğrayarak kızartalım

kızarmış patlıcanları kevgirle alıp kaynar su dolu tabağa atıp hemen çıkaralım böylece fazla yağını suda bırakmış olacaktır
kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleride patlıcanlarla beraber ete ekleyelim
bir kaç dakika piştikten sonra üzerine kaşar rendesi döküp ateşten alalım sıcak sıcak servis yapalım
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder