Hem sıcak hem soğuk olarak servis edebilirsiniz Gerçekten harika bi sebze yemeği oluyor. Bunu çoğu çocuk börek zannederek hiç sevmedikleri kabağı afiyetle yiyorlar. Arzu ederseniz içine 1 de patates rendeleyip kızartabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER :
2 kabak
Yarım demet maydanoz
1 kuru soğan
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yeterince un ve tuz
Kızartma işlemi için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Kabakların kabuğunu soyup rendeleyelim.
Maydanozları ve soğanı ince ince kıyıp kabak rendesine ekleyelim.
Bu karışıma yumurtaları kıralım.
Sonra nane ve tuzu ayarlayarak karıştıralım.
Kaşığa gelecek şekilde ununu döküp iyice karıştıralım.
Tavaya az yağ döküp kaşık yardımıyla alıp kızartalım.
Bir tarafı kızarmadan öteki tarafı çevirmeyelim.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder