Translate

5 Haziran 2014 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

                   Hazırlanması pratik, lezzeti muhteşem bi tarif diyebilirim. Denemeyen kalmasın diyorum o kadar çok hoşunuza gidecek.Çalışanlar için, işten yorgun gelenler için ayrıca acil misafir için harika bi alternatif..Geçenlerde bi arkadaşla telefonda konuşuyorum ve fırınının bozulduğunu söyledi misafirde gelecek ne yapacağım deyip duruyordu.Benimde severek takip ettiğim nefis yemek tarifleri sitesinde gördüğüm bu tarif aklıma geldi hem arkadaşıma söyledim hemde evde malzeme vardı kendim denedim.Tabi herzaman olduğu gibi tarif üzerinde bir kaç değişiklik yaptım.Umarım beğenirsiniz ve denersiniz. Malzemeler oldukça basit ve maliyetide ucuz oldu diyebilirim...

MALZEMELER :
1 Paket sade krem şanti (içinde 2 poşet olacak)
1,5 su bardağı soğuk süt
2,5-3 su bardağı hindistan cevizi
2-3 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
1 paket çikolata sosu
Sos için 1 bardak süt
Üzerini  süslemek için renkli pasta süsleri yada hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI :
Soğuk sütle krem şanti iyice karıştırılır
Ve hindistan cevizi eklenir
Tekrar karıştırılıp buzdolabında yarım saat kadar bekletilir
Sonra buzdolabından alıp elimizle istediğimiz büyüklükte koparalım.
Ortasını parmakla bastırıp oyarak çekilmiş fıstıktan 1 çay kaşığı kadar koyalım
Ve tekrar kapatalım
Buzdolabında dinlendirelim
Öte yandan bir bardak sütü küçük bi tava ya koyup üzerine çikolata sosu döküp pişirelim
Hindistan cevizli topları Çikolatalı sosa bulayarak tekrar soğuması için dolaba alalım
Soğuyunca servis yapalım
Afiyet olsun...
NOT:İç malzemesi olarak fındık yada ceviz içide kullanabilirsiniz.Ayrıca çikolata sosa bulandırdıktan sonra yağlı kağıt serili tabakta dolaba kaldırısak servis için aldığımızda kolaylık olacaktır...









2 yorum: