Merhabalar uzun zaman önce el açması börek yapmıştım çok ta güzel olmuştu,hatta tadı damağımızda kalmıştı diyebilirim.El açması o kadar lezzetli gelmişti ki hep yapmak istiyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum çünkü yaparsam en çok ben yiyecektim :) Bir kaç gün önce çok sevdiğim arkadaşım için kolları sıvadım ve yapmaya karar verdim.İnanın bana müptelası olacaksınız sizde tekrar denemek isteyeceksiniz.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum.
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN
1 kg.un
1 yaş maya
2-3 bardak ılık süt(az olursa ılık su eklenebilir)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
2.İÇİ İÇİN
1 kg.haşlanmış patates
2 kuru soğan
nane yada pul biber
1 margarin
3.ÜZERİ İÇİN
2 yumurta sarısı
susam yada çörek otu
HAZIRLANIŞI:
- Yaş mayayı ılık sütte eritip tüm malzemeyi ekleyerek yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Ortalama 1 saat kadar ılık ortamda mayalanmasını bekliyoruz.
- Bir kasede margarini eritiyoruz.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp merdane yardımı ile yufka açıyoruz.
- Soğanı ince doğrayıp haşlanmış patatese baharatla beraber ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Açılan yufkanın içini margarin ile iyice yağlayıp yarım ay şeklinde iç harcını koyuyoruz.
- Ve yufkayı rulo halinde sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 -180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Afiyet olsun :)
ellerine sağlık canım banada bekjlerim sevgiler
YanıtlaSilTşk.ederim sevgiler...
SilTşk.ederim sevgiler...
Sil