Translate

20 Mayıs 2014 Salı

PATATESLİ BÖREK

                       Merhabalar uzun zaman önce el açması börek yapmıştım çok ta güzel olmuştu,hatta tadı damağımızda kalmıştı diyebilirim.El açması o kadar lezzetli gelmişti ki hep yapmak istiyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum çünkü yaparsam en çok ben yiyecektim :) Bir kaç gün önce çok sevdiğim arkadaşım için kolları sıvadım ve yapmaya karar verdim.İnanın bana müptelası olacaksınız sizde tekrar denemek isteyeceksiniz.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum.

MALZEMELER: 

  1. HAMURU İÇİN

1 kg.un
1 yaş maya
2-3 bardak ılık süt(az olursa ılık su eklenebilir)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ

   2.İÇİ İÇİN

1 kg.haşlanmış patates
2 kuru soğan
nane yada pul biber
1 margarin

  3.ÜZERİ İÇİN

2 yumurta sarısı
susam yada çörek otu

HAZIRLANIŞI:

  1. Yaş mayayı ılık sütte eritip tüm malzemeyi ekleyerek yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  2. Ortalama 1 saat kadar ılık ortamda mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Bir kasede margarini eritiyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp merdane yardımı ile yufka açıyoruz.
  5. Soğanı ince doğrayıp haşlanmış patatese baharatla beraber ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  6. Açılan yufkanın içini margarin ile iyice yağlayıp yarım ay şeklinde iç harcını koyuyoruz.
  7. Ve yufkayı rulo halinde sarıyoruz.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 170 -180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  10. Afiyet olsun :)








3 yorum: