Translate

27 Nisan 2014 Pazar

SOYA FİLİZİ YEMEĞİ

                Doğrusunu söylemek gerekirse ilk kez pişirdim ve tarif için nette araştırma yaparken kafam çok karıştı ve kendi tarifimi yaparak yemek istedim.Faydalarına bakarken çok şaşırdım ve bir sebze filizinin bu kadar mucizevi olması beni cezvetti desem yeridir.Sanırım bundan sonra sık sık alacağım ve afiyetle yiyeceğim.Nette okuduğum bilgileri kısaca sizlerle paylaşmak istedim.Tadına gelince ben beğendim yani farklı lezzetler denemek isteyenler mutlaka denemeli ve tabiki faydalarınıda unutmamalı ...


     Soya fasulyesinin kullanıldığı yerler : süt, yoğurt, peynir, dondurma, dondurma külahı, pasta, hayvan yemi, yeşil gübre, ilâç, boya, kâğit, kemiksiz et, kahve, salça, sabun, plastik maddeler, lastik, alkol, yağ, margarin, soya unu, ekmek, makarna, tarhana, leblebi, çocuk maması vb.dir.
  Soya fasulyesi, vücûdumuzun muhtaç olduğu protein bakımından da en zengin ve mükemmel bir gıdâ maddesidir.
 Faydaları :
Kolesterol seviyesinin düşürür.
Menopoz semptomlarının azalmasını sağlar.
Kansere yakalanma riskini en aza indirir.
Kalp krizi ve osteoporoz gibi birçok kronik rahatsızlığa ilişkin riskin azalmasını sağalar .
Yüksek kaliteli protein sağlayarak kilonun kontrol edilmesine yardımcı olur.
Vücudun gelişmesini sağlar.
Şeker hastaları için faydalıdır.
Sinirlerin ve adalelerin güçlenmesini sağlar.
Zihin yorgunluğunda faydalıdır.
Nekahat devresinin kısalmasını sağlar.


MALZEMELER :
1 paket soya filizi
1 dolmalık biber (yoksa yeşil sivri biber de olur)
15-20 Cherry domates
2-3 yemek kaşığı Soya yağı
Karabiber ve az tuz
HAZIRLANIŞI :
Tavada yağı ısıtıp Jülyen doğranmış biberleri hafifçe kızartıyoruz
Soya filizlerini de ekleyip yavaşça çevirerek pişirelim
Ardından Cherry Domatesleri de ilave edip tahta kaşıkla  karıştıralım
Domateslerin kabukları kabarana dek yani yaklaşık 5-10 dakika orta ateşte pişirelim altını kapatıp tuzunu ve karabiberini ılık olarak servis yapalım
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder