Türkiye'de ilk kez Edirne'de üretilmeye başlanan Siyah Pirincin özellikleri:
*Güçlü antioksidan
*Yüksek protein
*Diyet lif
*Zengin mineral
*Vitamin deposu
Siyah pirinç kullanım önerisi
Suda bekletin ;1-2 saat ılık suda bekletin,
Yıkayın ;Siyah pirinci beklettikten sonra suda yıkayın,
Kavurmayın ;Siyah pirinci ''kavurmayın'' ,
Pişirin ; Orta ateşte 30-50 dakika pişirin .
MALZEMELER :
1 bardak siyah pirinç
1 kase haşlanmış mısır
3-4 salatalık turşusu
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3-4 yeşil soğan
Sıvı yağ ve tuz
Pirinçleri haşlamak için 2 bardak sıcak su
HAZIRLANIŞI :
Yıkanan Pirinçler yaklaşık 1 saat ılık suda bekletilir
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz ve sıcak su bi tencereye alınır ve yıkanıp suyu süzülen Pirinçler bu tencereye alınır.
Suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatılır
Suyunu çektikten sonra 10-15 dakika demlenmesi beklenir ve sonra soğuması için bi kaseye alınır.
Diğer taraftan yeşillik ve salatalık turşusu doğranır
Tüm malzemeyi soğuk pirince ekleyip karıştırın
Doyurucu ve sağlıklı salatamız servise hazırdır
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder