MALZEMELER :
6-8 adet kuzu pirzola
4-5 yeşil biber
1-2 kırmızı biber
1 kuru soğan
Tuz,kekik
Arzuya göre karabiber
1-2 domateste kullanarak lezzeti artırabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI :Pirzola etleri 3 bardak suda yaklaşık 30 dakika kadar kaynadıktan sonra kevgir ile tencereden alıyoruz.
Soğanı ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyip doğruyoruz.
Sonra yağda hafifçe pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Parmak boyda doğranmış biberleri de soğan üzerine ekleyip kızartıyoruz
Üzerine etleri, baharat ve tuzla ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirip sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Ah ah gece gece nasılda canım çekti, Ellerine sağlık enfes görünüyor. Sevgiler
YanıtlaSilo zaman hemen denemelisin bence :) tşk ederim canım sevgiler gönderiyorum...
Sil