Merhabalar sizlerle basit ama güzel bi tarif daha paylaşacağım.Benim gibi farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız bi kez olsun deneyin derim.Hem sağlık açısından faydalı hemde kalorisi kırmızı ete nazaran daha düşük diyebilirim. Daha önce tavuk köftesini domates salçalı sulu olarak denemiştim ama bu halini daha çok sevdik diyebilirim....
MALZEMELER :
500 gr.tavuk but (2 kez çekilmiş)
150 gr kaşar peyniri
3-4 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Tuz,karabiber
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Dışı için: Galeta unu
HAZIRLANIŞI :
Geniş bi kaseye çekilmiş tavuk etini,ince doğranmış maydanozu ve diğer bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırın
30-40 dakika buzdolabında dinlendirin
Elinizde köfte şeklini verip galeta ununa bulayarak az yağlı tavada orta ateşte kızartarak pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder