MALZEMELER:
4-5 elma
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
2,5 -3 bardak kadar su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI:
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım
Ortadan ikiye kesip çekirdek kısımlarını alarak oyalım
Kabuklarını soyduğumuz elmaları bir tencerede limonlu su içerisinde kararmaması için bekletelim
Sonra 2,5-3 bardak kadar suya şekeri ve 2 adet karanfili ilave edip kaynatalım
Kaynayan şerbet içerisine elmaları ekleyip 15 -20 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım
Elmaları çıkarıp içerisine dövülmüş ceviz ve tarçınları koyalım
Ben hafif olması için üzerine krem şanti hazırlamayı tercih etmedim
Ayrıca elmalarıda şekersiz pişirerekte hazırlayabilirsiniz.
Soğuk olarak servis edebilirsiniz
Afiyet olsun...
NOT: Eğer arzu ederseniz bir küçük elmayı rendeleyerek cevizli tarçınla karıştırarakta elma içlerine koyabilirsiniz.Yada krem şanti hazırlayarak cevizlerin üzerine dökerekte servis edebilirsiniz.
MMMM ELİNİZE SAĞLIK ÇOK HAFİF VEDE NEFİS BİR TATLI
YanıtlaSilevet özellikle diyet yapanların tatlı krizi için mükemmel olur ,beğenmenize sevindim...
Sil