MALZEMELER:
5 Orta boy domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu
yarım demet taze nane
1 diş sarmısak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:Domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğradıktan sonra küp küp doğrayın
Zeytinyağını tencereye koyup domatesleri ilave edin.
Tuz ekleyip 4-5 dakika kavurun
Üzerine 3 bardak etsuyu ekleyip kaynamaya bırakın
Ardından 2 çorba kaşığı unu 1 diş sarmısakla beraber 1 bardak su ile karıştırıp domateslere ekleyin
Taze nane yapraklarını ince kıyıp çorbaya ekleyin
Ağır ateşte pişen çorbayı bir taşım kaynatıp karabiber serperek sıcak olarak servis edin.
NOT:Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri ilede servis edebilirsiniz.Ve domateslerin kabuklarını soyarken bütün olarak soyup kıvırarak gül şeklinde yapıp yemeklerin yanında servis ederken kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder