İnsanın kendisi diyette olunca ev halkıda nasibini alıyormuş :) Son zamanlarda doğru düzgün yağlı yemek yapmadım.Daha kimsede sesini çıkarmıyor sanırım onlarda alışıyor bu duruma,alışsınlarda zaten ben öyle istiyorum.Evde demokrasi var benim sözüm geçer oldu.Yine hafif olsun farklı olsun diye akşam yemeğinde közlenmiş patlıcan salatası yapmak istedim.Közlenmiş patlıcanı mangal üzerinden alır almaz elim yana yana kabuğunu soyup yemeyi çok severim.Fakat her an mangal yakamayacağıma göre evde közmatikte yada fırında pişirmeği tercih ediyorum.Zahmetsiz ve çabukta oluyor
Daha kış gelmeden sebzeler kendini belli etti.Nerde o yaz domatesleri ,biberleri,patlıcanları...6 adet patlıcan közledim içinden çıka çıka bir tabak çıktı .Azerilerinde dediği gibi -ağıza dad garına şüven-sağolsun ağzımız tatlandı ama karnımız doymadı...Olsun ama Allahın bu gününe de şükür.Şükürsüz günümüz olmasın diyerek tarife geçiyorum.
MALZEMELER:
6 adet patlıcan
1 kase yoğurt
1 demet dereotu,maydanozda olur
2-3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:Patlıcanları közleyip doğrayalım.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu,sarmısak ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
Sonra limon suyu ve zeytinyağını ekleyelim
Servise hazır salatamızı afiyetle yiyebiliriz.
NOT: Eğer arzu ederseniz içine közlenmiş kırmızı biberde ekleyebilirsiniz.Evde olmadığı için yapamadım Görsel olarakta hoş görünecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder