Translate
27 Kasım 2013 Çarşamba
GRANOLA BAR
Merhabalar canınız tatlı çeker bazen ama yiyemezsiniz çünkü kilo kontrolü yapmak zorundasınız değilmi? O halde bu tarif tam size göre ... 1-2 parça bile insanı acayip kesiyor. Çok doyurucu ve yediğiniz tatlının içindekilerin masum olduğunu bildiğiniz için gönlünüz rahat olacaktır.Genellikle alışveriş merkezlerine giderken yada dışarda dolaşırken insan normalden iki kat daha çok acıkır.Ve kendini fast food yemek yapan yerlerde bulur.Yediğin bişey değildir ama gel bu vicdan azabından kurtul :) Hem şişkinlik hissedersiniz hem sağlıksız yağlar artı 1 haftalık diyet yada spor 10 dakikada bir hiç olmuştur.Sizlerde benim gibi düşünüyorsanız eğer denemenizi öneririm ....
Malzeme olarak evinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz.Mesela müsli yerine ben buğday gevreği ,toz şeker yerine kuru üzüm ,tereyağı yerine zeytinyağı kullandım.Sizler yulaf ezmesi ,ay çekirdeği,susam,badem veya fındık içi,kuru meyvaların her türlüsünü ,tatlandırmak için esmer şeker bile kullanabilirsiniz. Gerisi sizin yaratıcılığınıza ve mutfaktaki maharetinize kalmıştır.Pişerken mutfağı saran tarçın kokusu sizi mest edecektir. Mutlaka ve mutlaka bir kez deneyin derim...
NOT:Ölçü bu tarifte pek uygun olmayacaktır tamamen göz kararı yapabilirsiniz.Yani en çok neyi seviyorsanız onun miktarını artırabilirsiniz.Ben keten tohumu fazla kullandım sizler az kullanabilirsiniz.Ama yinede kaba taslak kendi ölçülerimi vermek istiyorum.
MALZEMELER:
2 Su bardağı buğday gevreği (meyveli müsli de olur)
1 Çay bardağı keten tohumu
1 Çay bardağı ceviz içi
Bir avuç içi kadar kuru üzüm
1 Yemek kaşığı toz tarçın
2-3 Yemek kaşığı bal
2-3 Yemek kaşığı kuş üzümü
2-3 Yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Buğday gevreğini elinizde kabaca ufalayın
Derin bir kaba tüm malzemeleri alarak karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip malzemeleri yağlı kağıt üzerine dökün
Spatula yardımıyla bastırarak kalıp gibi olmasını sağlayın
Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin
Çok kızarmamasına dikkat edin.
Soğuduktan sonra elinizle parçalara ayırıp kavanozda 2 haftaya kadar kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder