Translate

1 Ağustos 2013 Perşembe

FIRINDA İNCİK

       

 Etin her halini seven ve çok yiyen ben yine güzel bir tarifle karşınızdayım.İlk kez incik etini fırına sürerek yaptım ve tadı beklediğimden daha lezzetli oldu.Ben sade yapmayı tercih ettim .Ama isterseniz sizler domatesli,biberli,patateslide fırına sürebilirsiniz.Fırına direk olarak yıkayıp sürmedim iyice etinin pişmesi için 40-45 dakika sebzelerle birlikte haşladım.Çünkü eti yerken ağızda dağılmasını istiyorum.Hemde et yemeyen çocuklarım için et suyu hazırlamış oluyorum.Resimde kaan o kadar iştahlı görünsede sadece pilavının yarısını  yedi .O tabak ikimizindi yani :) Artık bende yemesi için ısrar etmiyorum.Etin vitaminini et suyu ile hazırlanan çorba ve yemeklerden alıyor. Sizler evinizde hangi sebzeler varsa haşlarken onu kullanabilirsiniz.Ben patates,havuç ve kuru soğan kullandım.Haşladıktan sonra suyunu tel süzgeçten süzüp çorbada kullandım






MALZEMELER:
5 adet kuzu incik
Soğan sarmısak tozu baharatı
Karabiber,kekik,kimyon
HAZIRLANIŞI:
Sebzelerle birlikte haşlanan kuzu incikleri yağlı kağıt üzerine alıp üzerine sevdiğimiz bütün baharatları serpip yaklaşık 25-30 dakika kadar 200 derecede fırına sürüyoruz.
Fırından çıkan kuzu incikleri elma dilim patates ve pilavla servis edebiliriz.
İncikler fırında iken bir tepsidede kalın dilimler halinde doğranan 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan patateslerimizi pişirebiliriz
Hem zamandan tasarruf etmiş oluruz hemde yemeğimizin yanında güzel hafif bir lezzet daha olmuş olur
Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili gamze gerçektende fırında patatesle çok yakıştı sevgiler canım :)

      Sil