Translate
26 Mayıs 2013 Pazar
KREMALI SEBZELİ MAKARNA
Makarna bizim evde hergün pişse hergün yenilir ve kimsede bu durumdan şikayet etmez.Bende her defasında farklı tariflerde pişirmeyi severim.Özellikle büyük marketlere gidip çeşit çeşit makarna almayı severim.Bir alışveriş merkezine 30 dakikayı 1 paket makarna için bile gittiğimi bilirim.Kışın soğuk günlerinde pazar akşam yemeğinde balık tüketirken ,havalar ısındıkça yerini makarnaya çoktan bıraktı bile...
Fettucini makarna için kullanmak üzere aldığım pakette 3 lü kremalardan 1 tanesi dolapta duruyordu.O kremayıda bu şekilde kullanmak istedim .Umarım beğenirsiniz...
MALZEMELER:1 paket burgu makarna(herhangisi varsa oda olur)
1 havuç,
1 kabak,
yarım demet maydanoz,
1 kuru soğan,
2 diş sarmısak
200 ml.krema
HAZIRLANIŞI:Öncelikle kaynamış suda makarnamızı haşlayıp süzelim
Kaynarken içine 1 tatlı kaşığı tuz koyalım
Geniş bir tavada ince doğranmış soğanı ve sarmısağı hafifçe pembeleşene kadar kavuralım
Sonra sırasıyla havuç ve kabağıda doğrayıp kavuralım
Kavrulan sebzelere kremayı ekleyip karıştıralım
Bu karışımı makarna ile özdeşleşene kadar karıştıralım
Üzerini ince doğranmış maydanozla süsleyip servis edebiliriz
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilinş canın çekmedi senemcim çok tşk.ederim :)
Sil