MALZEMELER:2 su bardağı kısırlık bulgur
1 demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
1 sert domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Arzu ederseniz diğer baharatlardanda kullanabilirsiniz
1 çay bardağı kadar sıvı yağ ve limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Bulgurların üzerine gelecek şekilde kaynar su döküp kapağını kapatıp bekletelim
Sonra bütün yeşillikleri ince ince doğrayıp hazırlayalım
Yumuşayan bulguru salçalarla yoğuralım
İyice yoğrulan bulgura sebze ve baharatları ekleyelim
Son olarakta yağını ve limon suyunu ekleyip servis edebiliriz
NOT:Eğer arzu ederseniz kuru soğanı salça ve yağda hafif kavurupta yapabilirsiniz
Yada limon yerine nar ekşiside kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun ...
bol limonlu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltşk.ederim :)
SilMeltemcıgım bloguma yaptıgın ziyaret ve güzel yorumun ıcın çok teşekkür ederım.Kısır her zaman mutfakların ve mıdelerin en sevılen lezzeti,ellerıne saglık nefıs görünüyor.
YanıtlaSiltşk.ederim sevgiler :)
Silnefis olmuş ellerıne saglık.
YanıtlaSiltşk.ediyorum
Sil