SALAMURA YAPIMI:
İri taneli salamura tuzu ,turşu tuzu da olarak bildiğimiz tuzlardan 1 paket alıyoruz
Taze yaprakları üst üste koyup desteleyelim
Aralarına bolca tuz serpip tekrar yaprak ve tuz şeklinde yaprak bitene kadar işleme devam edelim
Su ısıtıcıda kaynattığımız kaynar suyu yaprakların üzerine dökelim
Kendi halinde soğumasını bekleyelim (1 gün bekletiyorum)
Sonra yaprakları sıkarak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp serin yerde muhafaza edelim
Aşağıdaki resimlerde taze yaprakla ve salamura ile yapılan resimleri sizinle paylaşıyorum şimdiden afiyet olsun....
ZEYTİN YAĞLI YAPSAK SARMASI:
2 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 İnce demet dereotu
Tuz ,karabiber,pulbiber ve kimyon
2 kuru soğan
Sarmak için salamura yaprak
HAZIRLANIŞI:
Soğanı yağda kavurup salçasını ve piriçleri ekliyoruz.
Ardından baharatlardan istediğimiz kadar kullanıyoruz.
En sonunda dereotunu ince ince kıyıp pirinçle karıştırıyoruz
1,5 Su bardağı sıcak su döküp pişiriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz
Hazırlanan harç soğuyunca yaprakların arasına koyup ince ve eşit bir şekilde sarıyoruz
Yine üzerine çıkana kadar su koyup yaprak sarmaları pişiriyoruz
AFİYET OLSUN....
Uzun zamandır kendi bloguma yazamıyorum komşu blogları gezemiyorum gebeş olunca insanın canı çekiyor yawww ellerine sağlık arkadaşım hayırlı cumalar... ;)
YanıtlaSilçok tşk ederim canım senin adına mutlu oldum Allah tamamına erdirir inş.sevgiler gönderiyorum....
YanıtlaSilCanım benim tarif güzel ama ne kadar (kg) yaprak kullandın göremedim. Ayrıca bende etli pek sevmem. Zeytinyağlı çok sever ve yaparım. :-) bir de aynı tarifi bulgurlu dene. Tadına doyamayacaksın. :-D Sevgiler...
YanıtlaSiltşk.ederim yağmurcum yaprağı göz kararı kullanıyorum çok severim ara sıra yaparım.evet bulgurlu denemiştim her iki şekilde çok severim sevgiler
YanıtlaSil