Translate

16 Nisan 2013 Salı

TAVUK ÇÖP ŞİŞ

             Kıştan kalma günleri yaşadığımız  şu günlerde istanbulun puslu ve bulutlu günleri hiç sevmediğim havalardandır.Kışın ortasında bile bu kadar üşümemiştim.İşte bu soğuk günlerde içinizi fazlasıyla ısıtacak ve çok seveceğiniz bir tarifle karşınızdayım.Basit ve çok lezzetli oldu.Kendinizi bir ocak başı restourantta hissedersiniz belki  :)
           Çok sık yaparım dürüm yemeklerini çok severiz çünkü...Bunu bu şekilde denemek arkadaşım esranın fikriydi.Oda mutfata çok marifetlidir.İsterseniz kırmızı et yada fileto balıklada deneyebilirsiniz.Tercih sizin zevkinize kalmıştır
           Şimdiden afiyet olsun...



MALZEMELER:
1 göğüs eti
1 tatlı kaşığı biber salçası
kekik,az nane
1 kuru soğan
1 diş sarmısak
dizmek için çöp şiş ve az sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:
Göğüs etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp biber salçası ve baharatlarla beraber marine ediyoruz
Soğan ve sarmısakları doğrayıp etimize ekleyip ağzı kapalı saklama tabağında buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
Sonra etleri çöp şişe diziyoruz....


Çöp şişe dizdiğimiz etleri az yağlı tavada pişiriyoruz Ve lavaş ekmek arasında sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.

4 yorum:

  1. Elinize sağlık Meltem hanım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk.ederim sema hanımcım sevgiler gönderiyorum

      Sil
  2. Meltem'cim bende çok sık yaparım özellikle bezelye ezmesi ile nefis olur ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denememiştim tamda taze bezelye zamanıyken yapmalı,güzel fikriniz için tşk.ederim sevgiler gönderiyorum

      Sil